• Mikuláš

          • 5. decembra k nám zavítal Mikuláš. Neprišiel sám, to množstvo balíčkov mu pomohli priniesť anjelik a čert. Stretnutie sprevádzali rôzne pocity. Očakávanie, radosť a trošku obavy. Hlavne malí nezbedníci nevedeli, ako toto stretnutie dopadne. Básničky, pesničky a veľa sľubov vzácnu návštevu presvedčili, že sú na správnom mieste. Každý škôlkár svoj balíček dostal. Niekto od Mikuláša , niekto od čertíka. Ale nakoniec boli všetci spokojní.

            Fotoalbum si môžete prezrieť tu.

          • Mesiac úcty k starším

          • V rámci Mesiaca úcty k starším deti pripravili besiedky. V triedach motýlikov, lienok, hviezdičiek a slniečok privítali starých rodičov a predviedli im krátky program. V ostatných triedach z dôvodu chorobnosti zvolili krátke videá. Veľký potlesk, sem tam slzička aj sladká odmena na záver, deti utvrdil v tom, že ich úsilie stálo za to.

            S ľudovým pásmom boli naši predškoláci z motýlikovej triedy potešiť starké a starkých v Samaritánke. Zaspievali, zatancovali, zarecitovali básničky a darovali na pamiatku vlastnoručne vyrobené pozdravy. Sme radi, že sme im mohli spríjemniť deň a vyčariť úsmev na perách. Cestou do materskej školy deti rozdávali ďalšie pozdravy a potešili tak okoloidúcich dôchodcov.

            Fotoalbum si môžete prezrieť tu.

          • Deň jablka

          • 21. októbra má svoj deň jablko. Jablká sú od nepamäti dôležitou súčasťou nášho jedálnička a nechýbajú v žiadnej záhrade. Aj nám v materskej škole dozrelo tento rok veľa jabĺčok na našej jablonke. Neboli veľké , ale za to boli veľmi chutné. Okrem oberačky sme jablká krájali a vyrábali z nich ovocnú pochúťku s orechami a medom a  jablkové špízy. Jabĺčka sme vytvorili maľovaním aj lepením farebných kúskov. Deti sa obliekli do farieb, typických pre rôzne druhy jabĺk. Predškoláci sa popasovali aj s písmenkami, ktoré slovo jablko tvoria. Obrázky jabĺk sme využili pri tieňohre, spájaní obrázkov či meraní kamarátov. Ochutnávali sme to, čo sa z nich vyrába – výživy, džúsiky, koláčiky. Dokonca sme si jeden jablkový závin aj upiekli. Veď najlepšie sú predsa len tie, ktoré sa dajú zjesť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka.

          • DEŇ MATERSKÝCH ŠKOL

          • ento deň vznikol z iniciatívy Slovenského výboru Svetovej organizácie pre predškolskú výchovu. Organizuje sa od roku 2015 každoročne 4. novembra. Práve v tento deň v roku 1829 vznikla prvá detská opatrovňa na území terajšieho Slovenska v Banskej Bystrici. Stalo sa tak na podnet grófky Márie Terézie Brunschwick, priekopníčky predškolskej výchovy vo vtedajšom Rakúsko – Uhorsku. Tento deň má svoje špeciálne logo a i hymnu. Naše aktivity k tomuto dňu nájdete vo fotogalerii.

            Fotogalérie si môžete prezrieť tu.

          • Naše víťazstvo

          • Za najkrajšiu prácu v literárnej súťaži v rámci Programu školské ovocie naši malí básnici získali tieto pekné ceny od firmy Valman s.r.o. za báseň NAŠE VITAMÍNY.Tešíme sa z ich úspechu a gratulujeme.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,


            riaditeľstvo Materskej školy Andreja Sládkoviča Vám dáva do pozornosti , že prevádzka materskej školy bude obnovená  od  05. septembra 2022 (pondelok) v čase od 6,00 do 16,00 hodiny.